torstai 29. elokuuta 2013

iPadit käyttöön...


Tiistaina saimme iPadit vihdoinkin käyttöömme. Tässä postauksessa hieman tietoa sovelluksista ja ohjelmista, joita otamme käyttöön. Maxjournalia ja poppletia käytimme jo tällä viikolla. Viikonloppuna päiväkirjaa saa kirjoittaa ja täydentää koulussa aloitettua Minä-poppletia. Ja sovelluksista...

Book Creator on  sovellus sähköisen kirjan tekemiseen. Sen avulla voi jäsentää, koota ja esittää tietoja. Sähköinen kirja voi sisältää tekstiä, kuvia, videoita, ääntä ja hyperlinkkejä. Teemme omia satukirjoja, projektikirjoja ja eri oppiaineista oppilaat voivat tehdä omia kirjojaan.

Edmodo on ilmainen koulujen käyttöön tarkoitettu amerikkalainen verkkosovellus. Se on  Facebookia muistuttava koulukäyttöön suunniteltu työkalu, sosiaalisen median alusta. Edmodossa on  tehtävä- ja arviointityökaluja  sekä kirjasto, jonne voi tallentaa niin oppimateriaalia, tehtäviä kuin viestejäkin. Edmodo mahdollistaa helpon reaaliaikaisen ryhmään kuuluvien verkkokeskustelun. 

Edmodossa opiskelu/ opetus /oppiminen tapahtuu ryhmissä (Groups), jotka opettaja luo. Luokkamme muodostaa ryhmän.  Ryhmään kutsutaan oppilaat kutsukoodilla. Ryhmä on täysin ulkopuolisilta suljettu. Edmodossa on viestiseinä. Viesteissä voi lähettää normaalien keskustelunavausten lisäksi myös tehtäviä, kyselyitä tai testejä sekä muistutuksia. Viesteihin voi upottaa myös esim. Youtube-videoita. Viestit ovat ohjeita, tiedotuksia ja opetukseen liittyviä  keskustelunavauksia. Opettaja voi lähettää viestejä ryhmälle, aliryhmille tai oppilaalle. Oppilaat voivat lähettää viestejä vain ryhmille, opettajalle tai itselleen.

Tehtävät lähetetään viesteinä ja palautetaan opettajalle. Vain opettaja pääsee näkemään  oppilaan suorittaman tehtävän. Opettaja voi merkitä  tehtävän suoritetuksi,  antaa siitä palauttetta sekä myös arvosanan. Opettaja voi myös  luoda omia testejä ja kyselyitä. Näiden  työkalujen avulla opettaja voi selvittää nopeasti esim. mielipiteitä ja kerätä tietoa, käsityksiä ja eri näkökulmia. Edmodon kirjastoon voi  laittaa mitä tahansa tiedostoja opetuskäyttöön.

Edmodon käyttöön tarvitaan alle 18-vuotiailta huoltajan lupa.  Toivon myönteistä suhtautumista edmodoon ja kaikilta oppilailta lupaa ryhmäämme liittymiseen, sillä se on ohjelma, jota tulemme käyttämään todella paljon ja ylemmillä luokilla sen käyttö vain lisääntyy ja monipuolistuu. Lupapaperi  on pian tulossa. Vastaan mielelläni edmodoa koskekeviin kysymyksiin. Lisää voi lukea esim. miikkasalavuo.fi-sivuilta. 

Bamboo paper on todella yksinkertainen muistikirja/vihkotyökalu. Oppilailla tulee olemaan eri oppiaineissa ja projekteissa vihkot tässä sovelluksessa. 

Popplet on ohjelma käsite-, ajatus- ja miellekarttojen tekemiseen. Oppilaat voivat tehdä värikkäitä kuvaa, tekstiä ja piirroksia sisältäviä tuotoksia. Helppo ja mieluisa työkalu! Viime vuonna opeteltiin tämän käyttöä padiperjantaisin ja tänään hommat sujuivat tosi hienosti. 

Maxjournal on päiväkirjatyökalu oppimispäiväkirjojen tekemiseen. Helppo yhdistää kuvaa ja tekstiä. Kotiläksynä voi kirjoittaa oppimispäiväkirjaa ja voi tehdä myös oman yksityisen päiväkirjan. 

A Beautiful Mess kätevä ohjelma omien valokuvien tuunaamiseen nopeasti. Helppo lisätä tekstiä kuviin. 
Lokakuun alussa pidetään perheiden ilta, jolloin puuhaillaan yhdessä iPadien parissa ja oppilaat esittelevät tuotoksia ja tehtyjä juttuja. Hyvää alkavaa viikonloppua ja syyskuuta...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti